Konsortium Indigo skal tegne Nyt Aalborg Universitetshospital

Regionsrådet har i dag den 26. juni godkendt vinderprojektet til Nyt Aalborg Universitetshospital. Dermed er det afgjort, at det bliver konsortium Indigo, som bliver rådgiver for det nye hospital.
Et års tid har det taget at finde det rette projekt til det nye universitetshospital.

- Det har været en udfordrende og spændende proces, som har krævet meget af alle dem, der har deltaget i arbejdet med projektkonkurrencen fortæller Ulla Astman, regionsrådsformand.

Universitetshospital med udsigt

Hospitalet skal bygges på den sydlige og vestlige del af grunden. Byggeriet ligger omkring et centrum med et centralt torv, som giver patienter og pårørende en let forståelse af og let adgang til alle behandlingsafsnit i stueplan samt sengeafsnittene herover.

Udover at rumme et hospitalskompleks omfatter projektet forslag til en strukturplan for hele området samt til et universitetsbyggeri til det sundhedsvidenskabelige fakultet SUND.

Muligheden for at integrere universitet i hospitalet er helt enestående, og det vil være en stor gevinst at forskning og klinisk hospitalsdrift kommer til at ligge dør om dør.

Universitetshospital med høje mål

Der er flere ambitiøse mål for projektet Nyt Aalborg Universitetshospital. Hospitalet skal foruden at udføre sine opgaver, være synligt markeret i området, opnå størst mulig synergi med universitets sundhedsvidenskabelige fakultet og videreudvikle samarbejdet med universitet og virksomheder i området.

Derfor er der rigtig mange parametre, som har været i spil i evalueringen af de to projekter fra Curavita og Indigo, der i marts gik videre til forhandlingsrunden.

- Vi har haft to flotte projekter med mange fine detaljer at vælge imellem. Udover at få et smukt byggeri, har vi eksempelvis også lagt vægt på funktionalitet og økonomi, så det nye hospital bliver et godt sted at opholde sig for både patienter og personale. Samtidigt kan hospitalet blive drevet effektivt, og det vil være robust overfor fremtidige ændringer i behandlingsmuligheder. Dermed lever hospitalet op til de krav, som Regeringens ekspertpanel har stillet, og vi får et hospital, som kan udvikle sig mange år frem i tiden, fortæller Ulla Astman.

Vinderprojektet bliver udstillet på Utzon Centeret i sommerferien og frem til den 3. september 2012. Der er gratis adgang til udstillingen.

Fakta

Fakta om vinderprojektet:
Vinderkonsortium: Indigo

Århus Arkitekterne, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan, Royal Haskoning, Oluf Jørgensen, Brix og Kamp,

Underrådgiver: Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard, Kirstine Jensens Tegnestue

Størrelse: cirka 135.000 m2

Funktioner: Fælles akutmodtagelse, sengefunktion, ambulatorieflade, laboratorier, børne- og ungefunktion, billediagnostiske funktioner, operationsfunktion, intensiv, integration af universitetsfaciliteter i sygehuset, rehabiliteringsfunktion, forsknings- og undervisningsarealer, serviceby.

Byggeperiode: 2013-2020

Økonomi: Tilsagn på 4,1 mia. kr. i marts 2012 fra Regeringen om medfinansiering fra kvalitetsfonden til investeringer i ny og forbedret sygehusstruktur i Danmark. Heraf skal Region Nordjylland finansiere 40 %.

Læs mere på www.nau.rn.dk – se vinderprojekt og evalueringsrapport under fanen Vinderprojekt.

De deltagende konsortier i forhandlingsrunden forår 2012:


Curavita:
Arkitema, Narud-Stokke-Wiig, AART architects, Hospitalitet, Grontmij, Carlbro, Moe & Brødsgaard,
Underrådgiver: Ove Arup & Partners International

Indigo:
Århus Arkitekterne, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan, Royal Haskoning, Oluf Jørgensen, Brix og Kamp,
Underrådgiver: Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard, Kirstine Jensens Tegnestue

Kontaktpersoner

Ulla Astman, regionsrådsformand
Tlf. 3023 6454

Niels Uhrenfeldt, projektchef
Tlf. 2280 8890

Opdateret