Ambassadørklasser besøger byggepladsen på Nyt Aalborg Universitetshospital

Onsdag 8. oktober besøger tre nordjyske skoleklasser fra de yngste klassetrin det nye universitetshospitals byggeplads.

I forbindelse med byggeriet er der fundet tre skoleklasser, som skal fungere som ambassadørklasser for projektet. Det vil sige, at de op gennem deres skoletid løbende skal se projektet rejse sig, mens de selv vokser op.

Da Nyt Aalborg Universitetshospital er hele regionens hospital er der udvalgt klasser fra forskellige steder. Når Region Nordjylland første gang får besøg af sine tre ambassadørklasser, kommer der således skoleelever fra Tornhøjskolen i Aalborg, Skolegade Skole i Brønderslev og Sortebakkeskolen i Nørager.

Børnene skal besøge byggepladsen iført byggehjelm og sikkerhedsveste. Her vil de blandt andet møde regionsrådsformand Ulla Astman, overrække hende deres egne tegninger af byggeriet og se området, hvor det nye hospital skal bygges. Derudover vil arkæologerne fra Nordjyllands Historiske Museum på den nordlige del af området vise børnene de spændende historiske fund fra udgravningerne i området.

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet. Onsdag den 8. oktober kl. 10-12.

Arrangementet begynder i Region Nordjyllands udstillingslokale i den nordligste pavillon i Hospitalsbyen. Adressen er Hospitalsbyen 1, 9260 Gistrup.

Fakta om Nyt Aalborg Universitetshospital

  • Byggeriet koster 4,1 mia. kr.
  • Byggeperiode 2015-2020
  • Hospitalet bliver omkring 155.000 m2, hertil kommer en serviceby på 17.000 m2 med bl.a. køkken og sterilcentral
  • Hospitalet vil få de funktioner, der kendes fra Aalborg Universitetshospital i dag

Opdateret