Så er første fundament til det nye universitetshospital støbt

Tidlig morgen den 20. september kørte den første af 200 betonbiler ind på byggepladsen, og arbejdet med at støbe den første bundplade til det nye universitetshospital (råhuset) gik i gang.

Siden august måned har MT Højgaard arbejdet med at gøre klar til støbning af de første fundamenter til det nye universitetshospital. Der er gravet ud til den nederste kælder (K2), hvor sengetransporter skal køre mellem sengeredningen under Akutmodtagelsen og de to sengetårne. Der er støbt et såkaldt renselag, der danner underlag for arbejdet med at lægge armering op. Og der er bundet armering til den første etape af bundpladen.

Betonbilerne har hele dagen kørt i pendulfart mellem betonværkerne i Frejlev (FC beton), Klarup (Skagen beton) og byggepladsen. På pladsen har to betonpumper sørget for at pumpe betonen ned omkring armeringen, og MT Højgaards sjak har lagt betonen ud. Der er hældt omkring 2500 ton eller 1800 m3 flydende beton ned i armeringen, hvilket svarer til et areal på cirka 1500 m2 eller ti parcelhuse.

Der skal støbes i alt fem bundplader, før kælderen er færdig. Så om nogle dage, når den næste armering er bundet færdig, går det løs igen med at støbe den næste bundplade. Indenfor de næste to måneder vil alle bundpladerne og det samlede fundament være støbt færdigt. Dette betyder dog langt fra, at MT Højgaard er færdige på pladsen, da de fortsætter med at opføre resten af råhuset, hvilket forventes at vare de næste 3½ år. Det varer omkring 1-1½ år før, der er så meget af det nye hospital færdigt, at det kan ses fra vejene omkring byggepladsen.

Opdateret