Første spadestik til det nye psykiatribyggeri i Aalborg Øst

Torsdag den 1. marts er der taget første spadestik til det nye psykiatribyggeri, der bliver nabo til Nyt Aalborg Universitetshospital.

Patienter fra brugergrupper, medarbejdere fra Psykiatrien, politikere m.fl. var mødt op for at fejre, at byggeriet til psykiatrien nu for alvor går i gang. Forud har der været en planlægningsproces, hvori mange medarbejdere, ledere, patienter og pårørende har deltaget og således været med til at præge byggeriet.

Det var bidende koldt, da Regionsrådsformand Ulla Astman sammen med de øvrige talere og flere af gæsterne tog første spadestik til det nye psykiatribyggeri i Aalborg Øst. Udover Ulla Astman var der tale af psykiatriudvalgsformand Jette Ramskov, psykiatridirektør Anette Sloth og repræsentant for patienter Camilla Krogh, konsulent i Enhed for Samskabelse. Efter spadestikket havde deltagerne mulighed for at varme sig med varm kakao og lun kringle i et telt, hvori der også var en lille udstilling om det kommende psykiatribyggeri.

Byggeri i en årrække

Byggeriet er delt op i flere etaper. Den første etape er på cirka 11.000 kvm og skal blandt andet rumme udflytning af de intensive sengeafsnit, psykiatrisk skadestue samt retspsykiatrien fra Mølleparkvej. Det er planen, at byggeriet skal stå færdig i 2020 samtidigt med byggeriet af det nye universitetshospital.

Senere skal der bygges til de resterende afsnit fra Mølleparkvej og Brandevej, så psykiatrien i Aalborg bliver samlet i Aalborg Øst.

Se flere billeder.

Opdateret