Rejsegilde på NAU

Onsdag den 20. juni fejrede regionen rejsegilde på NAU med taler, flag og røde pølser ad libitum til de omkring 300 håndværkere fra byggepladsen.

 

Rejsegildet er en mærkedag for byggeriet, hvor de to sengetårne nu er rejst og når op i ni etagers højde. Der er gået næsten fem år, siden Ulla Astman på en solskinsdag i oktober 2013 sammen med børn fra Tornhøjskolen tog første spadestik til byggeriet af det nye universitetshospital.

I august 2015 kørte de første betonkanoner ind på byggepladsen, og siden da er der klippet, bukket og udlagt 15.000 ton jern og støbt omkring 90.000 m3 beton. Det siger noget om byggeriets størrelse, at rejsegildet har været fem år undervejs, sagde projektdirektør Niels Uhrenfeldt i sin velkomst.

Kransen hang over pladsen, og dannebrog vejede i vinden, da Regionsrådsformand Ulla Astman og byggeleder Poul Arndrup fra Niras holdt taler for håndværkerne. Efter taler og hurraråb for byggeriet blev der serveret røde pølser til alle gæsterne fra de opstillede pølsevogne på byggepladsen.

Se film og billeder fra arrangementet her

Opdateret