Astrid var den røde tråd
Forberedelse er vigtigt i byggebranchen – også når man skal besøge et stort hospitalsbyggeri og prøve at indrette en aktivitetsplads. Inden ambassadørklasser fra 4. klasse på Tornhøjskolen i Aalborg, Skolegades Skole i Brønderslev og Sortebakkeskolen fra Nørager 6. december besøgte byggepladsen i Aalborg Øst, havde de fået tilsendt historien om klatrepigen Astrid, der brækkede benet og blev indlagt. Den historie dannede en rød tråd gennem besøget på hospitalsbyggeriet.
På busturen rundt på den 1,8 km lange byggepladsvej så eleverne Børn- og Ungeafsnittet, hvor Astrid bliver indlagt. Dagens hovedopgave for de 65 børn var at komme med input til og i Lego bygge aktiviteterne til den 800 m2 store aktivitetsplads, som Astrid legede på under sin indlæggelse. Pladsen er indendørs og kommer til at ligge i tilknytning til Børn- og Ungeafsnittet. Som et afbræk i børnenes byggeproces var de blandt andet inde i 3D-hulen, hvor de under stor begejstring fik en virtuel tur i en model af den halvtomme aktivitetsplads, som de selv arbejdede med at indrette.

4. klasse fra Skolegades Skole i Brønderslev diskuterer, hvordan de skal indrette aktivitetspladsen. Foto: Lasse Høj Nielsen, Foto AV, Aalborg UH
Masser af gode forslag
Det var fjerde gang, at de tre ambassadørklasser besøgte hospitalsbyggeriet, som de skal følge indtil byggeriets afslutning i 2020. Og klasserne fik bygget fine modeller og kom med mange gode og fantasifulde forslag til aktivitetspladsen.
Der blev eksempelvis foreslået en rutchebane med elevator, så man kunne komme op med et brækket ben, et akvarie med hajer, en 3D jetflysimulator, en biograf med gratis popcorn, et kæmpespejl til at danse og lave gymnastik foran. Og så var der mere traditionelle forslag som forhindringsbane, klatretårn, puderum og så selvfølgelig en drikkeø at stille tørsten ved mellem de mange aktiviteter.
Regionsrådsformand Ulla Astman har ved alle fire besøg været med en del af dagen og budt børnene velkommen. Og hun synes, det er rart at møde de samme børn år efter år.
- Det er godt, at vi kan bidrage til undervisning af børn og unge løbende i byggeprocessen og ikke kun fokuserer på slutresultatet. Og børnene giver jo også os noget tilbage en dag som i dag. De vokser op med ny teknologi og har både en stor åbenhed og nysgerrighed overfor nye tiltag. De lader sig ikke begrænse af i dag, men tænker i hvad der er sjovt i morgen. Og langt bedre end voksne ved de, hvad der er sjovt for børn og unge. Derfor er deres input rigtigt gode at få med, siger Ulla Astman.