Besøg fremtidens hospital i Aalborg Øst

ÅBENT HUS: Lørdag den 10. september inviterer Region Nordjylland alle interesserede til at besøge byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst.

Ud over det store byggeri kan man opleve det nyeste isenkram inden for det nordjyske ambulanceberedskab, og se hvor Klimaregion Nordjylland går forrest inden for bæredygtigt byggeri og miljøvenlig offentlig transport.

Byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital

Oplev det store hospitalsbyggeri

Region Nordjylland slår lørdag den 10. september kl. 10.00-14.00 dørene op til åbent hus, så alle interesserede får mulighed for at komme tættere på byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst, som vil stå færdigt i år 2020.

I pavillonerne på byggepladsen vil de besøgende bl.a. kunne se en model af fremtidens hospital og høre mere om projektet, som er Nordjyllands største byggeri. Der vil også være adgang til en udsigtsplatform med frit udsyn over byggepladsen og hele det fremtidige hospitalsområde.

Endelig vil det være muligt at få en kort guidet bustur rundt på byggepladsen med fortælling om, hvordan byggeriet skrider frem og hvilke dele af det nye hospital, der skal ligge hvor og hvordan det hele vil hænge sammen på fremtidens hospital.

For besøgende i egen bil er der fri parkering lige ved døren, og ellers kan besøgende benytte sig af den gratis shuttle bus fra Aalborg Busterminal, som kører frem og tilbage mellem centrum og byggepladsen én gang i timen.

Blå blink og ambulance for fuld musik

På parkeringspladsen ved byggeriet er der på dagen også mulighed for at nærstudere en af de ambulancer fra Falck, som rykker ud til patienter i Nordjylland ved akut sygdom eller skade. Her vil en Falck-redder vise ambulancen frem, bl.a. med fokus på et par af de særlige tiltag, der er udviklet i Nordjylland.

Det ene tiltag er den elektroniske præhospitale patientjournal (PPJ), der blev udviklet og indført i Nordjylland som den første region. Den sender vitale sundhedsoplysninger fra ambulancen og ind på sygehusene, som kan forberede sig til patientens ankomst og rådgive redderne under transporten.

Det andet tiltag er beroligende musik i alle ambulancer under transporten. Ligeledes et tiltag, der er udviklet af Region Nordjylland og Falck i fællesskab, og som modtog en Danish Music Award for årets idé ved den seneste prisuddeling.

Oplev biogas-bus og nordjyske klima-initiativer

På parkeringspladsen ved byggeriet er der også mulighed for at hoppe ombord på en af de biogasbusser, som Region Nordjylland, NT og Arriva i efteråret 2014 indsatte på regionalrute 73 mellem Aalborg og Frederikshavn. Et initiativ som sparer klimaet for udledning af 1.050 tons CO2 om året. Åbent hus gæsterne kan ved selvsyn opleve, hvad det vil sige, at en bus kører på biogas, udvundet af husdyrgødning og andet organisk affald fra landbrug og industri.

I dagens anledning kører Danmarks første CO2-neutrale regionalbus dog ingen steder, idet bussen parkeret ved sygehusbyggeriet i stedet vil fungere som udstillingslokale for en række af de mange initiativer, som Region Nordjylland har igangsat som led i sin klimahandlingsplan. Foruden grøn offentlig transport tæller arbejdet også energieffektivisering, reduktion af mad- og materialespil samt ikke mindst bæredygtigt byggeri efter den såkaldte DGNB-standard.

Praktisk information om åbent hus:

Lørdag den 10. september kl. 10.00-14.00 inviterer Region Nordjylland alle interesserede til åbent hus ved byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital. Kom helt tæt på Nordjyllands største byggeri og hør om processen fra første spadestik til toptunet universitetshospital, som vil stå færdigt i år 2020. Oplev også det nyeste isenkram inden for det nordjyske ambulanceberedskab, og se hvor Klimaregion Nordjylland går forrest inden for bæredygtigt byggeri og miljøvenlig offentlig transport.

Kør selv – gratis parkering lige ved døren

Tag bilen til byggepladsen for Nyt Aalborg Universitetshospital, Hospitalsbyen 1, 9260 Gistrup. Drej ind af port A fra Hadsund Landevej.

Kør med – gratis shuttle bus fra Aalborg centrum

Hop på den gratis shuttle bus og få samtidig en guidet tur rundt på byggepladsen. Bussen kører fra perron 11 på Aalborg Busterminal kl. 10.00, 11.00, 12.00 og 13.00 – og bussen kører retur hver time.

Aktiviteterne ved Region Nordjyllands åbent hus arrangeres i tæt samarbejde med Falck og Arriva, som vil demonstrere dels det nordjyske ambulanceberedskab og dels en af de klimavenlige nordjyske biogasbusser.

Derfor Nordjylland – en del at være stolt af

Derfor Nordjylland er et fælles initiativ fra TV2/Nord, DR P4 Nordjylland, Regionen og de 11 nordjyske kommuner. I hele uge 36 stiller vi skarpt på det, der gør os stolt af Nordjylland og af at være nordjyder. Vi følger landsdelens mange ildsjæle og innovative virksomheder. Vi drager ud i landsdelens unikke natur og dykker ned i dens kreative kultur. Og vi ser nærmere på nordjydernes sammenhold, og på de udfordringer vi skal løse og muligheder vi skal skabe sammen i Nordjylland.

Og sidst i uge 36, lørdag den 10. september, holder hele Nordjylland åbent hus med spændende arrangementer over hele landsdelen, hvor borgere og besøgende selv kan komme ud og opleve mange af de ting, der gør, at Nordjylland har en del at være stolt af.

Følg med i Derfor Nordjylland på TV2/Nord og DR P4 Nordjylland i hele uge 36, og besøg os på Facebook, hvor du bl.a. kan læse mere om de mange aktiviteter og åbent hus arrangementer, som du kan opleve.

Besøg Derfor Nordjylland på Facebook

Opdateret