Åbent hus på en smuk sensommerdag

Den første søndag i september slog Region Nordjylland for femte gang porten op til byggeriet af det nye universitetshospital.

 

Omtrent 4000 nordjyder havde taget imod invitationen til at besøge byggepladsen denne dag, og blandt gæsterne var personale fra sygehusene, håndværkere fra byggepladsen og nordjyder fra store dele af regionen.

Gæsterne kom tæt på det nye universitetshospitals foyer, fik et kig ind i behandlerbygningens stueetage samt ind i Forskning og uddannelsesbygningen, hvor de indvendige arbejder med opsætning af vægge, rørføring osv. er i fuld gang.

På pladsen kunne gæsterne møde projektmedarbejdere og høre om byggerierne til det nye hospital, psykiatri og serviceby. Arkæologerne var også klar til at vise nordjyderne deres fund i området, som blandt andet omfatter en over 2000 år gammel landsby, et skelet og fund af husgeråd og dyr.

Også i år kom der besøg af lægehelikopteren fra Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning, så gæsterne kunne komme tæt på helikopteren og få en snak med pilot, læge og paramediciner.

Den Præhospitale virksomhed havde en ambulance og en lægebil med på byggepladsen, og gæsterne kunne opleve, hvordan der kommunikeres med lægen i akutmodtagelsen på et hospital via videostreaming fra en ambulance.

Åbent hus arrangementet er en del af et landsdækkende initiativ og kampagnen "Vi bygger for livet", hvor også andre kvalitetsfondsbyggerier denne søndag slog portene op.

Se mere om arrangementet her

Opdateret